Monday, June 17, 2013

Cualquier tiempo pasado



Carta de dimisión del Presidente de la Federació Catalana de Clubs de Futbol, 12 de junio de 1913:
"He arrivat a la convicció de que el futbol actual es un camp de anormalitat en el cual tot esfors de bona voluntat es infructuós.
«Tot en ell es inunió, tot en ell es misérrim, personalista, violent; sols solicitat per l'entagonisme, la oposició,  la  passió  raquítica i virolenta.Sobre tot aquest aire constant de malavolensa entre tothom, sense  serenitat  ni respecte no's tracta  mai  de lluita  lleal  i  franca, tot  devé en ell motiu de rencunia, de venjansa, de batalla de cosses, d’empentes, de cops brutals,  buscant el fi de vence de qualsevol modo, sense forma ni ab aquella santa direcció espiritual de fer art  sportiu que enforteix el cos i dignifica l'ánima.
«La  vida del fut-bol s’ha presentat al meu esperit com un cos informe, primitiu, sols esperonat per passions  inferiors, sense elevació.
«Els  jugadors, en general, informals i capritxosos, sense estimació fonda als clubs.
«El  públic barbre, cridaire, brutalisador del  joc, partidista fins a la rabia, invadint els camps i ab intents de masacrar un jutje que ha de fugir...
«...deixo el cárrec perque deixo el fut-bol, tant inarmónich ab els meus pensaments; perque lo violent, ineducat i inform es refusa per mí ab ansies incontenibles".


Artículo integro "Anormalidad" aquí

No comments: